Word verenigingsscheidsrechter!

Scheidsrechters

Elke tennisvereniging in Nederland heeft een verenigingsscheidsrechter nodig. Dat vindt de KNLTB en daarom vraagt de KNLTB alle tennisverenigingen ieder jaar opnieuw om op zoek te gaan naar vrijwilligers voor de cursus verenigingsscheidsrechter. In het verleden had TCN verschillende verenigingsscheidsrechters. Maar helaas op dit moment geen. Heb je interesse, lees dan verder.

Cursus verenigingsscheidsrechter

Alle aspecten van de spelregels, het werken met het scoreblad en de wijze waarop een wedstrijd vanaf de stoel wordt geleid, komen aan bod. Je wordt opgeleid om te arbitreren bij wedstrijden binnen de eigen vereniging in ons geval dus TCN. De cursus bestaat uit drie theorieavonden en op de laatste avond wordt een examen afgenomen. Je ontvangt een certificaat als je de cursus met goed gevolg hebt afgelegd. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden.

Data en locatie

De cursus verenigingsscheidsrechter wordt jaarlijks gegeven op verschillende plekken in het land. Lijkt het je leuk om verenigingsscheidsrechter te worden, geef je dan op via arbitrage@knltb.nl en geef daarbij aan of je al ervaring hebt op het gebied van tennis arbitrage.

Cursusinformatie

Kosten (incl. materiaal): Gratis

Tijdsduur: 3 avonden (incl. examen)

Zelfstudie: Ja

Plaats: centrale plaats in de regio

Benodigd materiaal: wordt verstrekt tijdens de eerste bijeenkomst

Certificaat: KNLTB Verenigingsscheidsrechter Certificaat

Je kunt je opgeven bij de secretaris van TCN, Marcelle van ’t Hoog, 045 5324440.