Aanmelden voor competitie

Competitie spelen wordt door leden als één van de hoogtepunten van het seizoen gezien. Voor veel spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, beter worden dankzij onderlinge concurrentie en trainen voor een doel, maar zeker ook gezelligheid en teamgeest.

Informatie

Op de website van de KNLTB vind je onder andere het actuele competitieaanbod, de speeldatums per competitie, een overzicht van veelgestelde vragen en informatie over het  invoeren van de teamopstelling en de uitslagen.

Vanaf het najaar 2024 kunnen er ook competitieteams voor padel worden aangemeld.

Teambijdrage

Elk team dat zich aanmeldt voor tenniscompetitie dient een teambijdrage te betalen voor de aanschaf van competitieballen en KNLTB-kosten. De teambijdrage bedraagt ongeveer € 75 per competitie van 5 speeldagen en ongeveer € 100 per competitie van 7 speeldagen en dient vooraf te worden betaald door de teamcaptain. Nadere info daarover volgt voor aanvang van de competitie. De teamcaptain kan de teambijdrage na betaling uiteraard verrekenen met zijn of haar teamleden. 

De bijdrage voor de padelcompetitie vanaf het najaar 2024 moet nog worden vastgesteld.

Na afloop van een competitiedag is het gebruikelijk om nog even gezellig na te tafelen met je team en tegenstanders. De betreffende thuisspelende teams zorgen hier zelf voor (op eigen kosten). Er kan eventueel gebruik worden gemaakt van de faciliteiten in de keuken. Voor de zaterdagteams wordt er vaak een warm buffet geregeld. De kosten hiervan zijn voor rekening van het betreffende team.

Team samenstellen

Een team dient uit minimaal 4 spelers te bestaan, maar het is natuurlijk altijd verstandig om meer spelers aan je team toe te voegen in verband met verhinderingen, blessures enzovoort. Zes tot acht spelers in een team blijkt in de praktijk geen overbodige luxe…

Heb je (nog) geen team, dan kun je je ook als individuele speler opgeven. In dat geval kunnen we kijken of we een nieuw team kunnen vormen of dat we je eventueel bij een bestaand team kunnen toevoegen. Wil je je alleen als mogelijke invaller opgeven, dan kan dat ook.

Aanmelden

Wanneer de inschrijving is geopend, ontvangen alle leden per e-mail een uitnodiging om zich in te schrijven. De teamcaptain dient vervolgens alle spelers van zijn of haar team en de gewenste speeldag (dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag) tijdig door te geven via info@tcnieuwenhagen.nl. De competitieleider zal de competitieteams bij de KNLTB aanmelden.

Voor de start van de competitie ontvangen de teamcaptains een e-mail van de competitieleider met alle benodigde informatie en een betaallink.

Opstelling en uitslag invoeren

De teamcaptain kan de opstelling van zijn of haar team invoeren via de KNLTB ClubApp. Dit dient te gebeuren voordat spelers de baan opgaan. Bij het maken van de opstelling moeten spelers op basis van afnemende speelsterkte worden opgesteld.

Alleen de teamcaptain van een thuis spelend team kan na afloop van de speeldag de uitslagen van de door zijn of haar team gespeelde wedstrijden invoeren via de ClubApp. Voorwaarde daarvoor is dan wel dat de teamcaptain op voorhand daartoe gemachtigd is in het systeem. Twijfel je of dat voor jouw team het geval is? Vraag dit dan na door een e-mail naar de competitieleider te sturen.

Is de teamcaptain echter afwezig bij een thuiswedstrijd en/of om een andere reden niet in staat om de uitslagen in te voeren, dan kan ook een andere persoon de uitslagen invoeren, mits hij of zij daartoe vooraf is gemachtigd – dit dient tijdig te worden aangevraagd. 

Vragen

Mocht je verder nog vragen hebben, stuur dan even een e-mail naar info@tcnieuwenhagen.nl.