Club info

  TC Nieuwenhagen vanuit de lucht

Algemene informatie T.C. Nieuwenhagen:
Het tennispark is gelegen aan de Schachtstraat 35, 6373 CH Landgraaf

Telefoonnr kantine: 045-5310858
KNLTB Verenigingsnummer: 38869

Onze club telt momenteel ruim 270 leden, waarvan 35 jeugdleden.
Dankzij de vele vrijwilligers die elk seizoen weer hun best doen, draait een vereniging zoals TCN goed en kunnen wij de contributie ook op een acceptabel niveau houden.
Het bestuur is dan ook erg blij met de inzet van al die mensen, die TCN maken tot wat het is; een bloeiende en gezellige sportvereniging.

Zowel voor de recreant, als voor de prestatie tennisser zijn er voldoende mogelijkheden om te tennissen.
Op de vrijdagavond is er van 19.00 uur tot 21.30 uur een mixavond, waarbij iedereen met iedereen tennist volgens een door een commissielid opgesteld schema.

Het prestatietennis bevorderen wij, via een speciale stichting, die ook een deel van de sponsoring verzorgt, de STPL (Stichting Tennis Promotie Landgraaf). Naast de ondersteuning van de eerste teams, zet de stichting zich in voor de ontwikkeling en begeleiding van onze jeugdige talenten.

De recreatieve tennissers die graag in KNLTB competitieverband willen spelen komen ook aan hun trekken, getuige de bijna 20 competitieteams die meedoen!

Jaarlijks organiseren wij drie KNLTB toernooien. Trekpleister is wel het Janssen Kerres 17+  en het Janssen Kerres NRT** toernooi, dat meetelt voor de Nederlandse ranking.
Het Queens-toernooi, een “dames-overdag” toernooi, en het “Buitenring Toernooi”, een 25+ en 50+ dubbel- en gemengd-dubbel-toernooi zijn twee officiële toernooien waar veel leden van de clubs uit de regio aan meedoen.
Daarnaast zijn er jaarlijks diverse interne recreatieve toernooien, waar ieder lid van elk niveau aan kan deelnemen.

Voor onze jeugd worden allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder o.a. een jeugdweekend, Tijdens dit jeugdweekend vinden de clubkampioenschappen voor de jeugd plaats en zorgen vele andere activiteiten ervoor dat deze week onvergetelijke wordt.
Tot slot zijn er de clubkampioenschappen voor de seniorleden in september, het grootste interne toernooi, dat jaarlijks de onderlinge rivaliteit aanwakkert, en waarbij spannende partijen  op de mat gelegd worden. Deze clubkampioenschappen vormen tevens de afsluiting van het tennisseizoen op de buitenbanen.